Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 8 картофа
• 100 г краве масло
• 200 г кашкавал
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 щипка черен пипер
• 2 глави лук
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме пилето със студена вода и го слагаме да се вари. Когато заври, прибавяме 1 глава ситно нарязан лук. Продължаваме да варим на умерен огън, докато месото омекне. След това изваждаме пилето, обезкостяваме го и накълцваме месото със сатър.
Обелваме картофите, заливаме ги с гореща подсолена вода и ги сваряваме. Пасираме сварените картофи и разреждаме с млякото, като прибавяме малко масло и сол.
В малко мазнина запържваме останалия ситно нарязан лук, прибавяме накълцаното месо и задушаваме 5 мин. Накрая поръсваме с черен пипер и ситно нарязан копър и разбъркваме.
На дъното на намаслена тавичка разстиламе половината от картофеното пюре, отгоре слагаме месото и покриваме с останалото картофено пюре. Отгоре настъргваме кашкавала на едро ренде, поръсваме с разтопеното масло и печем до златисто оцветяване в силна фурна.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...