Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 8 картофа
• 100 г краве масло
• 200 г кашкавал
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 щипка черен пипер
• 2 глави лук
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме пилето със студена вода и го слагаме да се вари. Когато заври, прибавяме 1 глава ситно нарязан лук. Продължаваме да варим на умерен огън, докато месото омекне. След това изваждаме пилето, обезкостяваме го и накълцваме месото със сатър.
Обелваме картофите, заливаме ги с гореща подсолена вода и ги сваряваме. Пасираме сварените картофи и разреждаме с млякото, като прибавяме малко масло и сол.
В малко мазнина запържваме останалия ситно нарязан лук, прибавяме накълцаното месо и задушаваме 5 мин. Накрая поръсваме с черен пипер и ситно нарязан копър и разбъркваме.
На дъното на намаслена тавичка разстиламе половината от картофеното пюре, отгоре слагаме месото и покриваме с останалото картофено пюре. Отгоре настъргваме кашкавала на едро ренде, поръсваме с разтопеното масло и печем до златисто оцветяване в силна фурна.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...