Продукти:
• 700-800 г месо от гъска
• 1 к.ч. олио
• 2-3 глави лук
• 1-2 моркова
• половин глава целина
• 1 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. бяло вино
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме гъската, нарязваме я на порции и я запържваме в сгорещената мазнина. Щом месото се позапържи от всички страни, прибавяме нарязаните зеленчуци и също ги запържваме.
После добавяме доматеното пюре, размито в малко вода, слагаме парчетата лимон, поръсваме червения пипер и наливаме виното. Задушаваме на умерен огън.
Щом виното се изпари, посоляваме и наливаме малко топла вода. Прехвърляме сместа в глинен гювеч, захлупваме и замазваме капака с тесто. Печем ястието в по-слаба фурна.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...