Кулинарни рецепти » Печени пъдпъдъци на шиш

 Печени пъдпъдъци на шиш

Продукти: (за 2 порции)

• 4 пъдпъдъка
• 200 г сланина или пушени гърди
• 8 лозови листа
• 30 г краве масло
• 1 к.ч. бульон
• 4 филии бял хляб
• 2 с.л. мазнина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме пъдпъдъците отвътре и отвън с маслото, което сме смесили със сол и черен пипер. Увиваме всеки пъдпъдък във филийка от сланината и в 2 лозови листа, като ги завързваме с конци.

Приготвяме дървен шиш, който да е малко по-дълъг от тавата, в която ще печем пъдпъдъците. Нанизваме пъдпъдъците на шиша и го закрепваме за ръба на тавата. Поръсваме с малко мазнина и печем в гореща фурна, като често въртим шиша и поръсваме с мазнина и бульон.

Навлажняваме хлебните филии с бульон и ги изпържваме в горещата мазнина. Изваждаме изпечените пъдпъдъци от шиша, отстраняваме конците и листата и ги нареждаме върху изпържените хлебни филийки. Непосредствено преди да поднесем, поливаме със соса от печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало