Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 кг кисели ябълки
• 40 г краве масло
• 1 ч.л. счукан карамфил
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода, отделяме бялото месо и го накълцваме на ситно. Смесваме с карамфила.
Издълбаваме семенната част на ябълките и ги пълним с накълцаното месо. Нареждаме ябълките в намаслена тавичка и върху плънката на всяка ябълка слагаме парченце масло. Печем в силна фурна.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...