Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 кг кисели ябълки
• 40 г краве масло
• 1 ч.л. счукан карамфил
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода, отделяме бялото месо и го накълцваме на ситно. Смесваме с карамфила.
Издълбаваме семенната част на ябълките и ги пълним с накълцаното месо. Нареждаме ябълките в намаслена тавичка и върху плънката на всяка ябълка слагаме парченце масло. Печем в силна фурна.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...