Кулинарни рецепти » Шницели от пуйка

 Шницели от пуйка

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г бяло месо от пуйка
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• 200 г гъби
• 200 г кашкавал
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на тънки шницели. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и заливаме шницелите с половин пакетче разтопено краве масло. Оставяме ги да престоят 1-2 часа в хладилника, след което ги заливаме с виното и ги изпичаме във фурната.

Нарязваме гъбите ги на ситно и ги задушаваме в останалото масло. Посоляваме ги, поръсваме ги със ситно нарязания магданоз и малко черен пипер, разбъркваме и изсипваме върху месото. Отгоре нареждаме много тънко нарязани филийки кашкавал.

Запичаме още малко, докато кашкавалът започне да се топи. Изваждаме от фурната, поръсваме малко червен пипер и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало