Продукти:
• 1 ч.ч. зелен боб
• 1/2 ч.ч. зелен грах
• 1 домат
• 1 морков
• 1 голяма глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1/2 ч.ч. ситно нарязана целина
• 3 с.л. олио
• 4 с.л. булгур или ориз
• 3 с.л. настъргано сирене
• 6 ч.ч. вряла вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно лука и чесъна и ги задушаваме в олиото и 2-3 супени лъжици вода. Прибавяме морковите, целината, доматите и продължаваме задушаването.
Заливаме с водата, посоляваме, поръсваме с черен пипер. Варим на слаб огън 10 минути и слагаме граха, зеления боб и ориза.
След сваряването им, поръсваме чорбата с настърганото сирене. Поднасяме я гореща.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...