Продукти:
· 250 г макарони
· 150 г шунка
· 100 г кашкавал
· 2 яйца
· 1-2 с.л. галета
· сол
· олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме ги и ги нарязваме на дребно.
Прибавяме ситно нарязаната шунка, настъргания кашкавал, 1 цяло яйце и 1 жълтък. Разбъркваме сместа добре и от нея с мокри ръце оформяме топчетата. Овалваме ги в разбития на сняг белтък и в галета и ги изпържваме в горещо олио.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...