Продукти:
· 250 г макарони
· 150 г шунка
· 100 г кашкавал
· 2 яйца
· 1-2 с.л. галета
· сол
· олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме ги и ги нарязваме на дребно.
Прибавяме ситно нарязаната шунка, настъргания кашкавал, 1 цяло яйце и 1 жълтък. Разбъркваме сместа добре и от нея с мокри ръце оформяме топчетата. Овалваме ги в разбития на сняг белтък и в галета и ги изпържваме в горещо олио.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...