Кулинарни рецепти » Макарони с риба тон и патладжани

 Макарони с риба тон и патладжани

Продукти: (за 4 порции)

· 400 г макарони
· 2 с.л. зехтин
· 4 скилидки чесън
· 1 консерва риба тон /180 г/
· 2 рибки аншоа
· 1 голям патладжан
· 2 с.л. ситно нарязан магданоз
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме пастата в подсолена вода и я отцеждаме.

Обеления патладжан нарязваме на кубчета, солим и оставяме да си пусне горчивия сок. Отцеждаме, изплакваме го и го подсушаваме. Леко го изпържваме в загрятия зехтин заедно с наситнения чесън. В купа слагаме 2/3 от отцедената риба тон и филенцата аншоа. Пасираме с миксер.

Прибавяме към запържените зеленчуци рибното пюре и пържим с бъркане 2 мин. Към тази смес прибавяме сварените макарони и по-голямата част от магданоза. Държим на огъня още 2 мин, бъркайки непрекъснато.

Сервираме макароните с останалата нарязана на ситно риба. Поръсваме с пресен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало