Продукти: (за 4 порции)
· 400 г макарони
· 2 с.л. зехтин
· 4 скилидки чесън
· 1 консерва риба тон /180 г/
· 2 рибки аншоа
· 1 голям патладжан
· 2 с.л. ситно нарязан магданоз
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме пастата в подсолена вода и я отцеждаме.
Обеления патладжан нарязваме на кубчета, солим и оставяме да си пусне горчивия сок. Отцеждаме, изплакваме го и го подсушаваме. Леко го изпържваме в загрятия зехтин заедно с наситнения чесън. В купа слагаме 2/3 от отцедената риба тон и филенцата аншоа. Пасираме с миксер.
Прибавяме към запържените зеленчуци рибното пюре и пържим с бъркане 2 мин. Към тази смес прибавяме сварените макарони и по-голямата част от магданоза. Държим на огъня още 2 мин, бъркайки непрекъснато.
Сервираме макароните с останалата нарязана на ситно риба. Поръсваме с пресен магданоз.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...