Продукти: (за 4 порции)
· 500 г макарони
· 100 г краве масло
· 300 мл прясно мляко
· 2 с.л. брашно
· 100 г кашкавал
· 2-3 с.л. галета
· индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Приготвяме сос бешамел от половината масло, млякото и брашното. Подправяме с индийско орехче и го сваряваме на умерен огън.
Сипваме макароните в намаслена и поръсена с галета тавичка. Заливаме със соса, поръсваме с останалата галета и настъргания кашкавал и тук там слагаме парченца масло. Печем в умерено загрята фурна, докато се образува хрупкава коричка.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...