Кулинарни рецепти » Макарони със сос бешамел

 Макарони със сос бешамел

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г макарони
· 100 г краве масло
· 300 мл прясно мляко
· 2 с.л. брашно
· 100 г кашкавал
· 2-3 с.л. галета
· индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Приготвяме сос бешамел от половината масло, млякото и брашното. Подправяме с индийско орехче и го сваряваме на умерен огън.

Сипваме макароните в намаслена и поръсена с галета тавичка. Заливаме със соса, поръсваме с останалата галета и настъргания кашкавал и тук там слагаме парченца масло. Печем в умерено загрята фурна, докато се образува хрупкава коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало