Кулинарни рецепти » Макарони със сос бешамел

 Макарони със сос бешамел

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г макарони
· 100 г краве масло
· 300 мл прясно мляко
· 2 с.л. брашно
· 100 г кашкавал
· 2-3 с.л. галета
· индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Приготвяме сос бешамел от половината масло, млякото и брашното. Подправяме с индийско орехче и го сваряваме на умерен огън.

Сипваме макароните в намаслена и поръсена с галета тавичка. Заливаме със соса, поръсваме с останалата галета и настъргания кашкавал и тук там слагаме парченца масло. Печем в умерено загрята фурна, докато се образува хрупкава коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало