Кулинарни рецепти » Макарони на тиган

 Макарони на тиган

Продукти: (за 4 порции)

· 250 г макарони
· 2 моркова
· 1 главичка лук или 2 стръка пресен лук
· 100 г пушен бут или бекон
· 1 с.л. зехтин или олио
· 250 мл месен бульон
· 2 ч.л. доматено пюре
· няколко стръкчета босилек
· 125 г кашкавал
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните, отцеждаме ги и ги обливаме със студена вода.

Колбаса нарязваме на кубчета, а почистените лук и морков – на ситно. Загряваме мазнината на умерен котлон и пържим зеленчуците 2-3 мин като бъркаме. Прибавяме колбаса и пържим още 3-4 мин. Наливаме бульона и доматеното пюре, размито в много малко вода, поръсваме със сол и черен пипер, захлупваме и задушаваме 5 мин. Нарязваме кашкавала на малки кубчета, а босилека – на ситно.

Изсипваме макароните в тигана, поръсваме с част от босилека и разпределяме отгоре кашкавала. Захлупваме и готвим още 2-3 мин, докато кашкавалът се разтопи. Поръсваме с останалия босилек и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало