Кулинарни рецепти » Макарони със зеле и сирене

 Макарони със зеле и сирене

Продукти: (за 4 порции)

· 400 г къси макарони
· 700-800 г червено зеле
· 1 глава лук
· 1 скилидка чесън
· 30 г краве масло
· 3-4 капки мастика
· 1 ч.ч. сладка сметана
· 150 г настърган кашкавал
· 2 домата
· босилек, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в разтопеното масло. Подправяме с мастиката и прибавяме сметаната. Сипваме сиренето и бъркаме, докато се разтопи. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Обелваме доматите, отстраняваме семената и ги нарязваме на ситно.

Нарязваме зелето на ивички, варим го 2-3 мин в подсолена вода, отцеждаме и изчакваме да изстине. Смесваме го с макароните и доматите, подправяме с приготвения сос и украсяваме с пресен босилек.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало