Продукти: (за 5 порции)
• 2-3 стръка праз
• 1 к,ч. Ориз
• 500 мл зелев сок
• 500 мл вода
• 1 к.ч. олио
• червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на дребно, сипваме го в сгорещеното олио, поръсваме с червен пипер и задушаваме.
Щом празът поомекне, сипваме водата и зелевия сок. Когато супата заври, прибавяме ориза. Варим на умерен огън.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...