Продукти:
• 300 г зрял фасул
• 2 сухи червени чушки
• 2 моркова
• 1 стрък праз
• 1 главичка чесън
• 1 парче целина
• 1 стрък целина
• 3 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. олио
• девесил, магданоз, джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме 7-8 ч.ч. нова вода и го възваряваме на огъня заедно с олиото, ситно нарязания праз и нарязаните на малки кубчета целина и морков. Варим на тих огън 40-50 мин.
В сух тиган запичаме почистените от семената чушки и обеления чесън. Счукваме ги заедно в хаванче и ги изсипваме при боба. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и ситно нарязаните стръкове целина (без листата).
Готвим 10-15 мин и поръсваме със ситно нарязаните девисил, магданоз, джоджен и листа от целина. Посоляваме и варим още 5-6 мин.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...