Кулинарни рецепти » Гъбена супа със сини сливи

 Гъбена супа със сини сливи

Продукти:

• 20 г сушени гъби
• 100 г сушени сини сливи
• 1 глава лук
• 1 морков
• половин глава целина
• 3 с.л. цвекло
• четвърт зелка
• 6 ч.ч. вода
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• сол
• смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Накисваме гъбите и сливите поотделно в студена вода за няколко часа. Махаме костилките от сливите, лука разрязваме на четири и го сваряваме заедно с гъбите във водата, в която са киснали. Изваждаме ги и в същата вода сваряваме сливите.

Сваряваме цвеклото до полуготовност, добавяме моркова, целината, нарязаната зелка и варим до готовност. Прецеждаме зеленчуковата отвара и я смесваме с гъбената. Слагаме сливите и нарязаните на ситно гъби.

Смесваме доматеното пюре с брашното и 1/2 к.ч. студена отвара, прибавяме към супата, кипваме и подправяме.

Автор: Димитрина Георгиева

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало