Кулинарни рецепти » Гъбена супа със сини сливи

 Гъбена супа със сини сливи

Продукти:

• 20 г сушени гъби
• 100 г сушени сини сливи
• 1 глава лук
• 1 морков
• половин глава целина
• 3 с.л. цвекло
• четвърт зелка
• 6 ч.ч. вода
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• сол
• смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Накисваме гъбите и сливите поотделно в студена вода за няколко часа. Махаме костилките от сливите, лука разрязваме на четири и го сваряваме заедно с гъбите във водата, в която са киснали. Изваждаме ги и в същата вода сваряваме сливите.

Сваряваме цвеклото до полуготовност, добавяме моркова, целината, нарязаната зелка и варим до готовност. Прецеждаме зеленчуковата отвара и я смесваме с гъбената. Слагаме сливите и нарязаните на ситно гъби.

Смесваме доматеното пюре с брашното и 1/2 к.ч. студена отвара, прибавяме към супата, кипваме и подправяме.

Автор: Димитрина Георгиева

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало