Продукти:
• 500 г червено цвекло
• 2-3 с.л. мазнина
• 1 с.л. брашно
• 6 ч.ч. бульон
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме цвеклото, настъргваме го на едро ренде и го запържваме в мазнината.
Поръсваме брашното, наливаме бульона и варим, докато цвеклото омекне. После го претриваме през цедка, връщаме в бульона и подправяме с лимонов сок и сол на вкус.
Поднасяме борша горещ.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...