Продукти: (за 4-5 порции)
· 500 г спагети
· 1 кг домати
· 5-6 с.л. зехтин
· 2 люти чушлета
· 8-10 маслини
· 2-3 листа босилек
· сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме зехтина в дълбок тиган и запържваме нарязания чесън и лютите чушлета. По желание изваждаме чушлетата. Бавно прибавяме обелените и настъргани домати, като постоянно бъркаме.
Щом доматите поемат мазнината, сипваме нарязаните маслини и варим 30 мин на умерен котлон. Накрая подправяме с босилек и сол на вкус. Прибавяме сварените и отцедени спагети и разбъркваме.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...