Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от сом
• 1 малка главичка лук
• 300 г майонеза
• 2-3 кисели краставички
• 1-2 с.л. горчица
• лимонов сок, магданоз, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме сома на филии, посоляваме и оставяме да престоят 15-20 мин. Потапяме всяка филия в брашно и ги изпържваме от двете страни в силно сгорещено олио. Нареждаме изпържената риба в чиния и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Смесваме майонезата със ситно нарязаните лук и кисели краставички, горчицата, наситнен магданоз и лимонов сок на вкус. Разбъркваме и изливаме получения сос върху рибата или го поднасяме отделно.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...