Кулинарни рецепти » Баница с късмети

 Баница с късмети

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 яйце
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. хладка вода
• 2 с.л. оцет
• 1/2 ч.л. сол
• 125 г краве масло

За плънката:

• 4 яйца
• 1/2 ч.ч. брашно
• 300 г сирене
• 1/2 ч.л. сода
• 1/4 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

В дълбок съд слагаме всички продукти за тестото без маслото. В продължение на 15-20 мин месим еластично тесто, до появяването на мехурчета. Намазваме с олио и го оставяме да престои 30 мин, след което го разделяме на 3 части, а всяка от тях още на три.

Точим парчетата на кори с големината на десертна чиния, всяка намазваме с разтопено масло и ги слагаме по три една върху друга. Не мажем най-горната кора. Така приготвените три купчинки оставяме в хладилника да стегне маслото.

След като оставим последната купчинка, вадим първата и я разточваме на кора с големината на дъното на тавата, в която ще печем. Оставяме я да изпръхне 10 мин и размазваме по нея плънка. Навиваме на руло и я подреждаме в тавата, която сме намаслили.

Така постъпваме и с останалите парчета, като преди да ги навием, слагаме увитите в целофан листчета с късмети, както и дряновото клонче. Печем до зачервяване в предварително загрята умерена фурна. Изключваме фурната, напръскваме баницата с вода, след десетина минути я изваждаме и я увиваме с чиста кърпа, за да поомекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало