Кулинарни рецепти » Баница с ориз

 Баница с ориз

Продукти:

• 1 пакет готови кори
• 1 ч.ч. ориз
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.ч. захар
• половин пакетче краве масло

Начин на приготвяне:

Измиваме ориза, подсушаваме го и го изпържваме в сгорещеното олио до прозрачност.

Приготвяме сироп от захарта и 2 ч.ч. вода. Заливаме запържения ориз с половината от сиропа и го варим, докато омекне.

Нареждаме половината от корите в намаслена тавичка, като между тях ръсим с разтопено масло. Разстиламе ориза и покриваме с останалите кори. Нарязваме баницата на ромбове или правоъгълници и заливаме разрезите с останалото разтопено масло. Печем в умерено загрята фурна, докато порозовее.

Оставяме готовата баница да престои 24 часа, след което я заливаме с останалия сироп и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало