Продукти:
• 100 г извара
• 3-4 с.л. захар
• 1 яйце
• 1-2 с.л. кисело мляко
• кората от половин лимон
• 4-5 с.л. грис
• 3-4 с.л. галета за овалване
• олио за пържене
• пудра захар
• ванилия
Начин на приготвяне:
От посочените количества извара, захар, яйце, кисело мляко, настъргана лимоново кора и грис омесваме тесто, което оставяме да престои около 2 часа.
Правим малки топчета с големината на орех, овалваме в галета и пържим в сгорещена мазнина до зачервяване. Изваждаме с решетеста лъжица и поръсваме с пудра захар, смесена с ванилия.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...