Продукти:
• 100 г извара
• 3-4 с.л. захар
• 1 яйце
• 1-2 с.л. кисело мляко
• кората от половин лимон
• 4-5 с.л. грис
• 3-4 с.л. галета за овалване
• олио за пържене
• пудра захар
• ванилия
Начин на приготвяне:
От посочените количества извара, захар, яйце, кисело мляко, настъргана лимоново кора и грис омесваме тесто, което оставяме да престои около 2 часа.
Правим малки топчета с големината на орех, овалваме в галета и пържим в сгорещена мазнина до зачервяване. Изваждаме с решетеста лъжица и поръсваме с пудра захар, смесена с ванилия.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...