Продукти:
• 4 листа от прясно зеле
• 3 пакетчета сирене “Крема”
• 2 моркова
• 3 с.л. смлени орехови ядки
• 5 с.л. майонеза
• 4 скилидки чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме сиренето с майонезата.
Настъргваме морковите и чесъна и го смесваме с ореховите ядки и майонезата. Посоляваме, разбъркваме и от получената смес завиваме в зелевите листа четири стегнати сарми.
Оставяме готовите сарми за 10 часа в хладилник, а след това ги нарязваме на тънки кръгчета.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...