Кулинарни рецепти » Предястие от рулца

 Предястие от рулца

Продукти:

• 6 яйца
• 1 кг картофи
• 2 моркова
• 5 кисели краставички
• 1 пакет готова пилешка крем супа
• 150 г галета
• 100 г кашкавал
• 100 г брашно
• 200 мл олио
• стръкчета магданоз за украса

Начин на приготвяне:

Сваряваме твърдо 2 яйца. Обелваме картофите, почистваме морковите и ги сваряваме заедно с картофите. Когато морковите омекнат, ги изваждаме.

Картофите оставяме да се сварят до разпадане, отцеждаме ги и с помощта на пасатора ги правим на пюре. Изсипваме в тях пакетчето крем супа и 50 г галета, омесваме сместа и я оставяме встрани. (Не слагаме подправки, защото в крем супата има достатъчно.)

Сварените моркови, киселите краставички и кашкавала нарязваме на малки ленти, а сварените яйца - на кубчета.

Със супена лъжица слагаме върху парче найлон 2 с.л. от пасираните картофи, разстиламе ги добре, отгоре слагаме малко моркови, краставички, кашкавал и по 1 ч.л. кубчета яйца. Навиваме на рулце, като прегъваме краищата.

Разбиваме суровите яйца. Смесваме брашното и останалите галета. Загряваме силно олиото.

Овалваме приготвените рулца в сместа от брашно и галета, след това в разбитите яйца. Изпържваме ги до златисто. Поднасяме рулцата в общо блюдо, украсени със стръкчета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало