Продукти:
• 6 яйца
• 1 кг картофи
• 2 моркова
• 5 кисели краставички
• 1 пакет готова пилешка крем супа
• 150 г галета
• 100 г кашкавал
• 100 г брашно
• 200 мл олио
• стръкчета магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Сваряваме твърдо 2 яйца. Обелваме картофите, почистваме морковите и ги сваряваме заедно с картофите. Когато морковите омекнат, ги изваждаме.
Картофите оставяме да се сварят до разпадане, отцеждаме ги и с помощта на пасатора ги правим на пюре. Изсипваме в тях пакетчето крем супа и 50 г галета, омесваме сместа и я оставяме встрани. (Не слагаме подправки, защото в крем супата има достатъчно.)
Сварените моркови, киселите краставички и кашкавала нарязваме на малки ленти, а сварените яйца - на кубчета.
Със супена лъжица слагаме върху парче найлон 2 с.л. от пасираните картофи, разстиламе ги добре, отгоре слагаме малко моркови, краставички, кашкавал и по 1 ч.л. кубчета яйца. Навиваме на рулце, като прегъваме краищата.
Разбиваме суровите яйца. Смесваме брашното и останалите галета. Загряваме силно олиото.
Овалваме приготвените рулца в сместа от брашно и галета, след това в разбитите яйца. Изпържваме ги до златисто. Поднасяме рулцата в общо блюдо, украсени със стръкчета магданоз.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...