Кулинарни рецепти » Франзела с жълтък и бешамел

 Франзела с жълтък и бешамел
/Италия/

Продукти:

• 4 филии от франзела с дебелина около 3 см
• 4 жълтъка
• краве масло
• сол

За бешамела:

• 40 г краве масло
• 40 г брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 с.л. настърган кашкавал
• индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Издълбаваме във всяка филия плитко кладенче. Назваме филиите с масло и ги запичаме в огнеупорен съд, докато се зачервят. Слагаме във всяко кладенче по един жълтък и леко посоляваме.

Загряваме маслото за бешамела, прибавяме брашното и го запържваме, като непрекъснато бъркаме. Наливаме постепенно млякото и продължаваме да бъркаме, докато сосът се сгъсти. Отстраняваме от огъня и поръсваме с настъргания кашкавал, индийско орехче и сол на вкус.

Заливаме филиите с приготвения сос и запичаме във фурна, като внимаваме жълтъците да не станат много твърди.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало