Кулинарни рецепти » Ордьовър с миди

 Ордьовър с миди

Продукти:

• 2 кг миди с черупките
• 1-2 л. прясно мляко
• олио, оцет
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме затворени миди, измиваме ги много добре и ги заливаме с прясното мляко. Оставяме ги да киснат около 15 мин, така те всмукват млякото и стават бели.

След това ги пускаме във вряща леко подсолена вода и ги варим около 5 мин.

Разчупваме черупките, изваждаме мидите и ги почистваме от вътрешностите. Слагаме ги в широка чиния за сервиране и подправяме на вкус с олио, оцет, черен пипер и сол.

Украсяваме с клончета магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало