Продукти:
• 200 г накълцани пилешки гърди
• 8 твърдо сварени яйца
• 4 с.л. захар
• 4 с.л. нишесте
• 1 с.л. светъл соев сос
• 1 с.л. сухо бяло вино
• 2 с.л. десертно бяло вино
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме соевия сос с двата вида вино, прибавяме 2 с.л. нишесте и разбъркваме. Поръсваме накълцаното месо с така приготвената смес и го слагаме на огъня. Варим, докато течността се изпари. После прекарваме горещото месо през месомелачка и го размесваме с останалото нишесте.
Отделяме жълтъците от белтъците и ги стриваме на трохи. Размесваме ги с половината захар. Настъргваме белтъците много ситно и ги смесваме с останалата захар.
Разстиламе ги в обилно намаслен съд, върху тях разпределяме пилешкото месо, а отгоре покриваме с жълтъците. Притискаме повърхността, за да се слепнат пластовете. Варим на пара 15 мин на слаб котлон.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...