Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 200 г пушена риба /или риба от консерва/
• 2 жълтъка от твърдо сварени яйца
• 3-4 с.л. лимонов сок
• розмарин или магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло на пяна. Прибавяме рибата и жълтъците, които предварително сме пасирали с помощта на вилица. Подправяме със стръкче съвсем ситно нарязан розмарин /или магданоз/, лимонов сок, черен пипер и сол.
Разбъркваме добре сместа и я изсипваме върху алуминиево фолио. С помощта на фолиото навиваме руло с дебелина 3 см. Слагаме рулото в хладилник, за да стегне. Преди да го поднесем нарязваме го на филийки с помощта на къдрав резец.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...