Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 200 г пушена риба /или риба от консерва/
• 2 жълтъка от твърдо сварени яйца
• 3-4 с.л. лимонов сок
• розмарин или магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло на пяна. Прибавяме рибата и жълтъците, които предварително сме пасирали с помощта на вилица. Подправяме със стръкче съвсем ситно нарязан розмарин /или магданоз/, лимонов сок, черен пипер и сол.
Разбъркваме добре сместа и я изсипваме върху алуминиево фолио. С помощта на фолиото навиваме руло с дебелина 3 см. Слагаме рулото в хладилник, за да стегне. Преди да го поднесем нарязваме го на филийки с помощта на къдрав резец.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...