Продукти:
• 600 г крехко телешко месо
• 1 ч.ч. олио
• 2 скилидки чесън
• 100 г риба тон
• 5-6 филета от сардела
• сокът от 1 лимон
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. сметана
• 8 с.л. сухо бяло вино
• 1 ч.л. ябълков оцет
• 1/2 ч.л. захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и подсушаваме месото. Слагаме го в тавичка, наливаме 2 с.л. олио и малко вода и изпичаме добре в умерено загрята фурна. Нарязваме изпеченото месо на тънки филийки, които подреждаме ветрилообразно в широка чиния за сервиране.
Отделно сваряваме рибата в подсолена вода, след което я размачкваме на пюре. Прибавяме счукания чесън, жълтъците и лимоновия сок. Разбъркваме и капка по капка сипваме останалото олио, като не преставаме да бъркаме. След това прибавяме сметаната и виното и продължаваме да бъркаме, докато получим гъст сос.
Подправяме соса със захарта, оцета, черен пипер и сол и го изливаме върху месото. Оставяме предястието да престои 15-20 мин в хладилник и поднасяме.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...