Продукти:
• 1 кг свинско филе
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер
• сол
За заливката:
1 кофичка сметана
2-3 с.л. кисело мляко
1 корен хрян
15-20 маслини
сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Слагаме го, както е цяло парче, да се вари в кипяща подсолена вода, към която сме прибавили дафиновия лист и черния пипер. Когато месото омекне, го изваждаме и го оставяме да изстине.
Нарязваме изстиналото месо на тънки филийки и нареждаме филийките в голяма елепсовидна чиния.
Разбиваме сметаната заедно с киселото мляко, много ситно настъргания хрян и сол на вкус. Заливаме месото с приготвения сос, украсяваме с маслините и поднасяме.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...