Продукти:
• 1 кг свинско филе
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер
• сол
За заливката:
1 кофичка сметана
2-3 с.л. кисело мляко
1 корен хрян
15-20 маслини
сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Слагаме го, както е цяло парче, да се вари в кипяща подсолена вода, към която сме прибавили дафиновия лист и черния пипер. Когато месото омекне, го изваждаме и го оставяме да изстине.
Нарязваме изстиналото месо на тънки филийки и нареждаме филийките в голяма елепсовидна чиния.
Разбиваме сметаната заедно с киселото мляко, много ситно настъргания хрян и сол на вкус. Заливаме месото с приготвения сос, украсяваме с маслините и поднасяме.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...