Кулинарни рецепти » Пица с патладжани и прясно сирене

 Пица с патладжани и прясно сирене

Продукти:

• 500 г готово тесто
• 3 малки патладжана
• 600 г домати от консерва
• 300 г прясно сирене
• 6 с.л. олио
• 12 черни маслини
• 1 щипка риган
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на тънки филийки, посоляваме и оставяме да си пуснат горчивия сок. Изстискваме и ги изплакваме. Сгорещяваме 4 с.л. олио и пържим от двете страни патладжаните, докато поруменеят. Отцеждаме ги върху салфетка.

Намасляваме тавата за печене, разстиламе тестото на тънък пласт и отгоре нареждаме отцедените от сока, обелени и намачкани домати. Подправяме със сол и черен пипер. Като розетка върху доматите нареждаме ивици патладжани и между тях -разполовените маслини.

Покриваме пицата с тънък слой прясно или топено сирене и наръсваме с ригана. Поливаме с останалото олио и печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало