Кулинарни рецепти » Пица с патладжани и прясно сирене

 Пица с патладжани и прясно сирене

Продукти:

• 500 г готово тесто
• 3 малки патладжана
• 600 г домати от консерва
• 300 г прясно сирене
• 6 с.л. олио
• 12 черни маслини
• 1 щипка риган
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на тънки филийки, посоляваме и оставяме да си пуснат горчивия сок. Изстискваме и ги изплакваме. Сгорещяваме 4 с.л. олио и пържим от двете страни патладжаните, докато поруменеят. Отцеждаме ги върху салфетка.

Намасляваме тавата за печене, разстиламе тестото на тънък пласт и отгоре нареждаме отцедените от сока, обелени и намачкани домати. Подправяме със сол и черен пипер. Като розетка върху доматите нареждаме ивици патладжани и между тях -разполовените маслини.

Покриваме пицата с тънък слой прясно или топено сирене и наръсваме с ригана. Поливаме с останалото олио и печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало