Продукти: (за 4 порции)
• 800 г пъстърва
• 1-2 с.л. брашно
• сол
• олио за пържене
За соса:
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1,5 ч.ч. сухо бяло вино
• 2 с.л. коняк
• 1 к.ч. бульон или вода
• 1 лимон
• 2-3 зърна карамфил
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пъстървата на парчета. Посоляваме, овалваме ги в брашно и изпържваме от двете страни до златисто кафяво в сгорещената мазнина.
Настъргваме лука, нарязваме чесъна на ситно и го гадушаваме заедно с лука в маслото. Добавяме доматеното пюре, виното, коняка, карамфила и настърганото индийско орехче, посоляваме и заливаме с бульона.
Варим соса около 30 мин на умерен огън, след което пускаме в него изпържените рибени парчета. Варим ястието още 15 мин.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...