Кулинарни рецепти » Яхния от шаран

 Яхния от шаран

Продукти:

• 800 г шаран
• 4 глави лук
• 4 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне прибавяме брашното и също го запържваме.

Сипваме в запръжката обелените и настъргани домати, посоляваме, захлупваме и варим на умерен огън. След 15 мин наливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода и продължаваме да варим, докато получим рядък сос. Накрая поръсваме с червения пипер, натрошения дафинов лист и ситно нарязан магданоз.

Нарязваме рибата на порции, които натриваме с черен пипер и сол и нареждаме в тенджера. Заливаме със зеленчуковия сос, захлупваме и готвим 30 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало