Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг едра риба
• 2 моркова
• 150 г домати
• 2-3 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• 100 г маслини
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 2-3 с.л. оцет
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и я измиваме обилно на течаща вода. Слагаме я в емайлиран съд, посоляваме, поръсваме с оцета и оставяме за 2-3 часа в хладилника. След това я нарязваме на порции, пускаме я във вряща подсолена вода и варим десетина минути.
В сгорещеното олио и малко вода задушаваме ситно нарязаните лук, моркови и домати. Към края на задушаването при непрекъснато бъркане сипваме брашното и червения пипер, а след 2-3 мин прибавяме отварата, в която сме варили рибата, и половината от виното.
След още 5 мин слагаме натрошения дафинов лист, зърната черен пипер, маслините, сварената риба и останалото вино. Варим още десетина минути. Сервираме рибата поръсена със ситно нарязан магданоз, сока от лимона и разтопеното масло.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...