Кулинарни рецепти » Риба с домати и краставици

 Риба с домати и краставици

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г едра речна риба
• 3 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 2 ч.ч. бяло вино
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 400 г краставици
• 400 г домати
• 3 чушки
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, посоляваме и подкиселяваме с лимонов сок.

В половината от мазнината запържваме ситно нарязаните лук и чесън, прибавяме рибените порции, заливаме с виното, поръсваме със ситно нарязания магданоз и задушаваме под похлупак.

Запържваме в останалото олио почистените и нарязани на ивички чушки, след 10 мин прибавяме обелените и нарязани на парченца краставици, а след още 5 мин - попарените, обелени и нарязани на резенчета домати.

Посоляваме, поръсваме с черен пипер, задушаваме леко и заливаме рибата. Задушаваме още 5 мин под похлупак.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало