Продукти: (за 4 порции)
• 800 г едра речна риба
• 3 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 2 ч.ч. бяло вино
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 400 г краставици
• 400 г домати
• 3 чушки
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, посоляваме и подкиселяваме с лимонов сок.
В половината от мазнината запържваме ситно нарязаните лук и чесън, прибавяме рибените порции, заливаме с виното, поръсваме със ситно нарязания магданоз и задушаваме под похлупак.
Запържваме в останалото олио почистените и нарязани на ивички чушки, след 10 мин прибавяме обелените и нарязани на парченца краставици, а след още 5 мин - попарените, обелени и нарязани на резенчета домати.
Посоляваме, поръсваме с черен пипер, задушаваме леко и заливаме рибата. Задушаваме още 5 мин под похлупак.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...