Кулинарни рецепти » Гулаш от херинга

 Гулаш от херинга
(Англия)

Продукти: (за 4-5 порции)

• 6 херинги
• 40 г мас
• 3 глави лук
• 2 с. л. брашно
• 500 г кисело мляко
• 2 с. л. хлебен сос
• 1 лимон
• червен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме херингата, отстраняваме костите и я посоляваме и подкиселяваме с лимон. Нарязваме я на кубчета.

Ситно нарязания лук задушаваме леко, прибавяме брашното, запържваме до златисто и разреждаме с вода, така че да се получи гъст сос. Подправяме с черен пипер и сол и варим 10 минути.

Прибавяме хлебния сос и кубчетата херинга и оставяме ястието на слаб огън да заври. Преди поднасяме разбъркваме с кисело мляко и настъргана лимонена кора.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало