Продукти: (за 4-5 порции)
• 6 херинги
• 40 г мас
• 3 глави лук
• 2 с. л. брашно
• 500 г кисело мляко
• 2 с. л. хлебен сос
• 1 лимон
• червен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме херингата, отстраняваме костите и я посоляваме и подкиселяваме с лимон. Нарязваме я на кубчета.
Ситно нарязания лук задушаваме леко, прибавяме брашното, запържваме до златисто и разреждаме с вода, така че да се получи гъст сос. Подправяме с черен пипер и сол и варим 10 минути.
Прибавяме хлебния сос и кубчетата херинга и оставяме ястието на слаб огън да заври. Преди поднасяме разбъркваме с кисело мляко и настъргана лимонена кора.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...