Кулинарни рецепти » Ронлив сладкиш

 Ронлив сладкиш

Продукти:

• 1 пакет готово бутер тесто
• 300 г брашно
• 200 г краве масло
• 200 г захар
• 1 ч.л. канела
• 150 г конфитюр от кайсии

Начин на приготвяне:

Разстиламе бутер тестото и изрязваме от него платка с размерите на тавичката, в която ще печем сладкиша. После слагаме платката в тавичката и я надупчваме с вилица, за да не се подува при печенето.

Разтопяваме маслото в дълбок съд и на тънка струйка прибавяме към него брашното, което сме размесили със захарта и канелата. Разбъркваме добре и след това с пръсти намачкваме от сместа трохи, които разпределяме върху платката в тавата.

Печем сладкиша около 30 мин при температура 200°С. Отделно затопляме конфитюра заедно с 2 с.л. вода и намазваме още топлия сладкиш с получената кашичка. Изчакваме го да изстине и го нарязваме на правоъгълници.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало