Кулинарни рецепти » Суха баклава

 Суха баклава

Продукти:

• 8 яйца
• 300 г брашно
• 300 г захар
• 600-700 г счукани орехи
• 2 ч.л. какао или парче шоколад
• 1 ч.л. кафе
• 300 г краве масло
• сол
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото, прибавяме брашното, 1 яйце и малко сол и омесваме питка, която разделяме на две части. Разточваме от двете половинки кори с дебелина 5 мм. Едната от тях разстиламе на дъното на намаслена тава. След това оставяме тавата с тестото и другата разточена кора на студено, за да се отпуснат.

Разделяме жълтъците на останалите яйца от белтъците, разбиваме добре жълтъците със захарта и при непрекъснато бъркане прибавяме счуканите орехи, какаото, кафето и накрая разбитите на сняг белтъци. Изсипваме получената смес върху тестото в тавата и покриваме с втората кора.

Печем сладкиша в умерена фурна и, докато е още топъл, го нарязваме на пастички и поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало