Продукти:
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 к.ч. бяло вино
• 6 яйца
• 1/2 к.ч. плодов ликьор
• 350 г бишкоти
• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. пудра захар
• 2-3 с.л. сладко от вишни
Начин на приготвяне:
Надробяваме бишкотите на ситно и ги изсипваме във форма за торти. Разтопяваме захарта във виното, кипваме сместа и след това я охлаждаме. Прибавяме бавно към охладения сироп разбитите жълтъци.
Варим на водна баня при непрекъснато бъркане. Когато сместа се сгъсти, отстраняваме от огъня и продължаваме да бъркаме, докато изстине.
Ароматизираме така приготвения сос с ликьора и го изсипваме върху бишкотите. Слагаме сладкиша за 2 часа в хладилника, след което гарнираме със сметаната, разбита с пудрата захар, и с изцедените плодове от сладкото.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....