Кулинарни рецепти » Пухкав пирог с орехи

 Пухкав пирог с орехи

Продукти:

• 150 г сухари
• 15 ореха
• 2 ч. ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 5 с. л. захар
• 100 г масло
• 1 ванилия
• галета
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме орехите и счукваме ядките. Накисваме сухарите в горещо мляко, смесваме със захарта, стопеното масло, счуканите орехови ядки, разбитите жълтъци и ванилията. Белтъците разбиваме на твърд сняг със солта и при непрекъснато бъркане ги добавяме към сместа.

Намазваме с масло дъното и стените на малка тенджерка, поръсваме с галета и в нея изсипваме приготвената смес. В тенджерата под налягане наливаме 2 ч. ч. вода, на дъното й поставяме метална скара, а върху нея захлупена тенджерка. (Всичко това може да се направи в специалния съд за водна баня.)

Затваряме тенджерата под налягане и я слагаме на слаб огън. Пет минути след като винтилът започне да се върти, я сваляме от огъня. Поднасяме пирога със сладко или плодов сироп.

Автор: Олга Кожухарова

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало