Кулинарни рецепти » Черешки

 Черешки

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 с.л. сироп от вишни
• 2 с.л. прясно мляко
• 2 сварени и пасирани жълтъка
• 1 опаковка бисквити за чай или обикновени бисквити
• 2-3 с.л. запечени орехови ядки
• червена боя

Начин на приготвяне:

С дървена лъжица разбиваме маслото със захарта. При непрекъснато интензивно бъркане прибавяме млякото, в което е разтворена боята, и пасираните жълтъци. Към получения пухкав крем прибаваме орехите и бисквитите, които предварително ситно сме счукали или сме смлели с машинка за орехи, и сиропа.

Омесваме добре и правим малки топчета. Нареждаме ги в чиния. С иглички от бор набождаме топчетата две по две, за да наподобяват черешки. По желание топчетата могат да се овалят в шоколадови или захарни пръчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало