Кулинарни рецепти » Медени прасковки

 Медени прасковки

Продукти:

• 2 яйца
• 2 к.ч. олио
• 2 к.ч. течен мед
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. счукан карамфил
• 350-400 г брашно
• 100 г мармалад

Начин на приготвяне:

Разбиваме хубаво яйцата. Прибавяме олиото, меда, канелата, карамфила, содата и на края - на части брашното. Избъркваме тестото много добре.

Правим леко сплеснати топчета, които редим на разстояние едно от друго в намазнена тава и печем в загрята умерена фурна. Готовите топчета слепваме с мармалад и подреждаме в книжни капсули.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало