Продукти:
• 2 яйца
• 2 к.ч. олио
• 2 к.ч. течен мед
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. счукан карамфил
• 350-400 г брашно
• 100 г мармалад
Начин на приготвяне:
Разбиваме хубаво яйцата. Прибавяме олиото, меда, канелата, карамфила, содата и на края - на части брашното. Избъркваме тестото много добре.
Правим леко сплеснати топчета, които редим на разстояние едно от друго в намазнена тава и печем в загрята умерена фурна. Готовите топчета слепваме с мармалад и подреждаме в книжни капсули.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...