Продукти:
• 350 г кристална захар
• 2 с. л. течен пчелен мед
• 1 с. л. ябълков оцет
• 2 с. л. вода
Начин на приготвяне:
Разтопяваме 250 г от захарта с водата, оцета и меда в малък емайлиран съд. Бъркаме непрекъснато, докато стане светлокафява. Изсипваме останалата захар в тавичка на дебел пласт.
В този пласт издълбаваме с дръжката на ножа еднакви вдлъбнатини. Изсипваме във всяка вдлъбнатина от бонбонената смес.
Когато тя се втвърди, изваждаме бонбоните и ги нареждаме в подходящ съд. Останалата захар може да използваме за направа на сладкиши.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...