Кулинарни рецепти » Медени бонбони

 Медени бонбони

Продукти:

• 350 г кристална захар
• 2 с. л. течен пчелен мед
• 1 с. л. ябълков оцет
• 2 с. л. вода

Начин на приготвяне:

Разтопяваме 250 г от захарта с водата, оцета и меда в малък емайлиран съд. Бъркаме непрекъснато, докато стане светлокафява. Изсипваме останалата захар в тавичка на дебел пласт.

В този пласт издълбаваме с дръжката на ножа еднакви вдлъбнатини. Изсипваме във всяка вдлъбнатина от бонбонената смес.

Когато тя се втвърди, изваждаме бонбоните и ги нареждаме в подходящ съд. Останалата захар може да използваме за направа на сладкиши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало