Продукти:
• 250 г моркови
• 250 г захар
• 8-10 капки портокалова есенция
• пудра захар, кокосово брашно, смлени орехи или бадеми, какао
Начин на приготвяне:
Почистваме и настъргваме на ситно ренде морковите. Слагаме ги да врят заедно със захарта в малко вода. Оставяме ги на огъня, докато се изпари всичката вода и се получи гъста каша.
Изчакваме кашата да изстине и добавяме есенцията. С навлажнени ръце оформяме топчета, колкото орех. Овалваме ги в пудра захар, кокосово брашно, смлени ядки или какао.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...