Кулинарни рецепти » Орехчета

 Орехчета

Продукти: (за 4 порции)

• 2 яйца
• 2 жълтъка
• 400 мл прясно мляко
• 50 г краве масло
• 500 г брашно
• 150 мл олио
• 1-2 супени лъжици захар
• 1-2 с.л. мармелад
• 20 г мая
• сол

Начин на приготвяне:

Разделяме яйцата на жълтъци и белтъци. Разбиваме четирите жълтъка с млякото, маслото, брашното и предварително втасалата мая /разбъркана с малко захар, брашно и топло мляко/.

Прибавяме и разбъркаваме леко разбитите на сняг белтъци и щипка сол. Оставяме тестото да втасва.

Когато е готово, вземаме от него с лъжица, оформяме го на топчета и ги пускаме в добре загрятото олио. Когато топчетата порозовеят, изваждаме ги и ги топваме в мармелада.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало