Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 3 глави лук
• 3-4 кисели краставички
• 4-5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 лимон
• 2 дафинови листа
• 10-12 зрънца черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции и посоляваме. Слагаме я в тенджера заедно с лука, нарязан на филийки, киселите краставички, нарязани на парченца, лимона, нарязан на колелца, обелените и настъргани домати, черния пипер и ситно нарязания магданоз.
Наливаме олиото и 1 к.ч. топла вода. Посоляваме, захлупваме и задушаваме отначало на умерен, а след това на слаб огън.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...