Кулинарни рецепти » Пълнени круши с винен сос

 Пълнени круши с винен сос

Продукти:

• 8 круши
• захар за сиропа
• мармалад за пълнеж

За соса:

• 4 жълтъка
• 150 г пудра захар
• 2 ч.ч. бяло вино
• 2 с.л. коняк

Начин на приготвяне:

Избираме средно големи здрави круши, обелваме ги и ги издълбаваме от страната противоположна на дръжката. Варим ги, докато омекнат в рядък захарен сироп. Изваждаме ги, отцеждаме ги и ги пълним с малмалад от праскови или кайсии или с някакво желе.

Разбиваме в продължение на 7-8 ми жълтъците за соса заедно с пудрата захар. Прибавяме виното и бием сместа на тих огън, докато се сгъсти. Отстраняваме от огъня и след като изстине, подправяме с коняка.

Нареждаме напълнените круши в подходяща чиния за сервиране и ги заливаме с винения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало