Кулинарни рецепти » Охлюви по кметовски

 Охлюви по кметовски

Продукти: (за 4 порции)

• 30 охлюва
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3 с.л. олио
• 4-5 скилидки чесън
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. брашно
• 1 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме охлювите, изваждаме месото им, отстраняваме краищата на опашките и го нарязваме на малки парченца.

В олиото задушаваме ситно нарязания лук, нарязаните на малки кубчета моркови и целина и скълцаните съвсем дребно скилидки чесън. Когато зеленчуците омекнат, наливаме 1 ч.ч. топла вода и слагаме месото от охлювите, черния пипер, дафиновия лист и леко препеченото брашно.

Захлупваме и задушаваме около 15 мин, след което прехвърляме ястието в тавичка. Печем в умерена фурна, докато плакията остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало