Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг картофи
• 200 г консервирани или сварени миди
• 5 глави лук
• 300 мл зеленчуков бульон
• 600 мл прясно мляко
• 4 яйца
• 8 филенца аншуа
• 2 стръка зелен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на тънки филийки или ги настъргваме на едро ренде. Разбиваме яйцата с млякото и бульона и поодправяме с черен пипер и сол на вкус.
В намаслена тавичка нареждаме на последователни пластове картофите, нарязания на филийки лук и мидите, размесени с нарязаната аншоа. Заливаме с разбитите яйца и печем 45 мин при температура 180°С.
Поръсваме готовото ястие с наситнения зелен лук.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...