Продукти:
• свареното месо от 1 омар
• 120 г гъби
• 150 г сметана
• 50 мл бренди
• 100 мл бяло вино
• 60 г краве масло
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Стопяваме маслото в голям тиган, прибавяме нарязаното на парченца месо от омар, черен пипер, лимонов сок и сол. Пържим на умерен огън.
Когато месото е почти готово, прибавяме брендито, изчакваме да се загрее и запалваме с клечка кибрит. Щом пламъкът изгасне, сипваме нарязаните парченца гъби и виното и бъркаме 2-3 минути.
Накрая прибавяме сметаната. Задушаваме още 5 минути на тих огън и поднасяме веднага.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...