Продукти: (за 3-4 порции)
• 10-15 рака
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме раците, отделяме месото и го нарязваме на дребно. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Щом поомекне прибавяме месото от раците, червения пипер и ориза.
Наливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме, докато оризът се свари. Накрая посоляваме на вкус и поръсваме със ситно нарязан джоджен.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....