Продукти: (за 4 порции)
• 500 г калмари
• 2 малки глави лук
• 1 с.л. бяло вино
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• 6-8 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме калмарите, почистваме ги и ги посоляваме.
Загряваме мазнината и в нея запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме калмарите, нарязани на ивички, и задушаваме на тих огън около 20 мин.
Наливаме виното, посоляваме, поръсваме с черен пипер и продължаваме да задушаваме до пълното омекване на калмарите.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...